יום שישי , פברואר 23 2018
בית / Recipe / איך להכין פלוב (אושפלו) טעים טעים.

איך להכין פלוב (אושפלו) טעים טעים.

עבר עוד שבוע ואני ממשיך ללמוד להכין מאכלים טעימים וכמובן משתף אתכם.

החלטתי להכין את המאכל שעד היום אבא שלי היה מכין מידי פעם לפעם, פלוב.

פלוב הוא בעצם מאכל של אורז עם בשר שמוצאו אינו ידוע, היכרותי עם פלוב מגיע ממטבח קווקזי/אוזבקי/בוכרי.

אז איך להכין פלוב מושלם (הרבה מנסים שנים כדאי להגיע למתכון מושלם), ובכן הנה המתכון המושלם.

מתכון לזה לעומת מתכונים קודמים שלי החלטתי גם לצלם.

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/groups/matkonimbriim

איך להכין פלוב (אושפלו) טעים טעים.
איך להכין פלוב (אושפלו) טעים טעים.
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון לפלוב טעים ואמיתי
מנות זמן הכנה
8 מנות 30 דקות
זמן המתנה
60 דקות
מנות זמן הכנה
8 מנות 30 דקות
זמן המתנה
60 דקות
איך להכין פלוב (אושפלו) טעים טעים.
איך להכין פלוב (אושפלו) טעים טעים.
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון לפלוב טעים ואמיתי
מנות זמן הכנה
8 מנות 30 דקות
זמן המתנה
60 דקות
מנות זמן הכנה
8 מנות 30 דקות
זמן המתנה
60 דקות
מרכיבים
  • 1 קילוגרם בשר סינטה/פילה
  • 500 גרם אורז עגול שזה כ2.5 כוסות
  • 3 ראשים שום לא קלופים
  • 6 יחידות גזר
  • 4 יחידות בצלים קטנים/בינונים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה.
  • 1 כפית כמון
  • 3 עלים עלי דפנה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כף מלח מומלץ לטעום במהלך הבישול ולהוסיף מלח לפי הצורך
  • 1/2 כוס שמן
  • רבע כפית רבעפלפל שחור.
  • רבע כף מלח מומלץ לטעום במהלך הבישול ולהוסיף מלח לפי הצורך
  • חצי כוס שמן
מנות: מנות
Units:
הוראות
  1. אם יש לכם סיר פלוב מסורתי אז השתמשו בו, אם לא מומלץ להשתמש בסיר עם תחתית כפולה.
    אם יש לכם סיר פלוב מסורתי אז השתמשו בו, אם לא מומלץ להשתמש בסיר עם תחתית כפולה.
  2. חותכחם את הבשר לקוביות
    חותכחם את הבשר לקוביות
  3. חותכים את הגזר לקוביות
    חותכים את הגזר לקוביות
  4. קוצצים את הבצל דק
    קוצצים את הבצל דק
  5. מחממים את הסיר למשך 5 דקות ושופכים את השמן אל תוך הסיר.
  6. מוסיפים את הבשר החתוך לקוביות ומטגנים עד שהבשר מקבל צבע אפור.
    מוסיפים את הבשר החתוך לקוביות ומטגנים עד שהבשר מקבל צבע אפור.
  7. לאחר שהבשר קיבל צבע האפור יש להוסיף את הבצל וגזר, מטגנים כ- 5 דקות ולאחר מכן להוסיף את כל התבלינים ולהמשיך לבשל כ-30-50 דקות תלוי בבשר. במידה וחסר נוזלים יש להוסיף כרבע כוס מים.
    לאחר שהבשר קיבל צבע האפור יש להוסיף את הבצל וגזר, מטגנים כ- 5 דקות ולאחר מכן להוסיף את כל התבלינים ולהמשיך לבשל כ-30-50 דקות תלוי בבשר. במידה וחסר נוזלים יש להוסיף כרבע כוס מים.
  8. סיימנו עם השלב הקשה של הכנת הבשר. לאחר שהבשר מוכן נוסיף אורז. ניצור שלוש גומחות באורז ונשים בתוכן את השום השלם. מומלץ לפזר את השום באופן אחיד במרחקים שווים. בשלב זה נוסיף מים ביחס של כוס וחצי מים לכוס אורז (לאנשים שאוהבים את האורז פחות עיסתי מומלץ כוס ורבע). לאחר הוספת מים יש לוודא כי התיבול שלנו עדיין מורגש, במידה ולא יש להוסיף כמון ומלח לפי הטעם.
    סיימנו עם השלב הקשה של הכנת הבשר. לאחר שהבשר מוכן נוסיף אורז. ניצור שלוש גומחות באורז ונשים בתוכן את השום השלם. מומלץ לפזר את השום באופן אחיד במרחקים שווים. בשלב זה נוסיף מים ביחס של כוס וחצי מים לכוס אורז (לאנשים שאוהבים את האורז פחות עיסתי מומלץ כוס ורבע). לאחר הוספת מים יש לוודא כי התיבול שלנו עדיין מורגש, במידה ולא יש להוסיף כמון ומלח לפי הטעם.
  9. מביאים לרתיחה וממתינים כ25 דקות ( או עד שהמים נעלמים).
שתף את המתכון

תגובה

תגובות

אודות אנדרי

קצת על עצמי ועל האתר שהגעתם אליו. שמי אנדרי פלטונוב, בן 33 , נשוי לאילנה, אבא לתאומים עמית ומיקה, בעלים גאה של כלב פג מדהים העונה לשם באגסי. אנחנו מתגוררים בבאר יעקוב (כן, כן יש מקום כזה והוא נמצא במשולש שבין נס צוינה רחובות ראשון לציון).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *