יום שישי , פברואר 23 2018
בית / Recipe / מתכון לחומוס קל להכנה- "חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל".

מתכון לחומוס קל להכנה- "חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל".

הרבה נאמר על חומוס.

יש תאוריות שלמות על הכנה של חומוס והרבה מתכונים של חומוס.

יש כאלה שיגידו שחייבים להשרות את החומוס שעות על גבי שעות בסודה ויש כאלה שיגידו שצריך לבשל את גרגירי חומוס בסיר לחץ.

הסוד לחומוס מוצלח טמון במרכיבים איכותיים.  (כמו בכל מנה)

לצורך הכנה של המתכון הזה השתמשתי בגרגירי חומוס קטנים (גודל גרגיר חומוס כ60 מ"מ – לא אלו שקונים בסופר)

והשתמשתי בטחינה גולמית של "אל ארז" וכמובן הרבה אהבה.

כי חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל.

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/groups/matkonimbriim/

מתכון לחומוס קל להכנה- "חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל".
מתכון לחומוס קל להכנה- "חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל".
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון לחומוס קל להכנה
מנות זמן הכנה
3 מנות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 4 שעות
מנות זמן הכנה
3 מנות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 4 שעות
מתכון לחומוס קל להכנה- "חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל".
מתכון לחומוס קל להכנה- "חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל".
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון לחומוס קל להכנה
מנות זמן הכנה
3 מנות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 4 שעות
מנות זמן הכנה
3 מנות 15 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 4 שעות
מרכיבים
  • 1 כוס גרגירי חומוס גרגירים קטנים
  • 1 יחידה בצל
  • 5 שיני שום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 יחידה לימון
  • 1/3 כוס טחינה גולמית 1/3 -1/2 כוס טחינה
מנות: מנות
Units:
הוראות
  1. נשרה את החומוס 3.5 שעות.
    נשרה את החומוס 3.5 שעות.
  2. לאחר מכן נעביר את החומוס לסיר, נוסיף בצל (שלם) ושיני שום. נבשל שעה.
    לאחר מכן נעביר את החומוס לסיר, נוסיף בצל (שלם) ושיני שום. נבשל שעה.
  3. נסנן את החומוס ונשמור את המים. נקרר את המרכיבים.
    נסנן את החומוס ונשמור את המים. 
נקרר את המרכיבים.
  4. ניתן לטחון את החומוס בעזרת מוט בלנדר או בלנדר רגיל. אני משתמש במוט בלנדר וכלי מתאים לזה.
  5. נעביר את הגרגירים של החומוס לכלי מתאים ונכסה אותם במי בישול. כמות המים הינה כ-2 ס"מ מעל הגרגירים. כמות המים קובעת את המרקם של החומס.
  6. נוסיף טחינה, כמון, מית לימון ומלח.
  7. נטחן את החומוס עד להגעה למרקם הרצוי. במידה וקשה לטחון את החומוס נוסיך עוד טיpה מים. טועמים ומתקנים תיבול.
    נטחן את החומוס עד להגעה למרקם הרצוי. 
במידה וקשה לטחון את החומוס נוסיך עוד טיpה מים. 
טועמים ומתקנים תיבול.
  8. נגיש את החומוס בתיבול עדין של שמן זית, פפריקה ועלי כוסברה ופטרוזיליה.
    נגיש את החומוס בתיבול עדין של שמן זית, פפריקה ועלי כוסברה ופטרוזיליה.
שתף את המתכון

תגובה

תגובות

אודות אנדרי

קצת על עצמי ועל האתר שהגעתם אליו. שמי אנדרי פלטונוב, בן 33 , נשוי לאילנה, אבא לתאומים עמית ומיקה, בעלים גאה של כלב פג מדהים העונה לשם באגסי. אנחנו מתגוררים בבאר יעקוב (כן, כן יש מקום כזה והוא נמצא במשולש שבין נס צוינה רחובות ראשון לציון).