יום שישי , פברואר 23 2018
בית / Recipe / מתכון ללחם כוסמין על בסיס מחמצת | לחם כוסמין

מתכון ללחם כוסמין על בסיס מחמצת | לחם כוסמין

מתכון ללחם כוסמין על בסיס מחמצת | לחם כוסמין
מתכון ללחם כוסמין על בסיס מחמצת | לחם כוסמין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון ללחם שיפון ביתי קל ופשוט להכנה
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 5 שעות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 5 שעות
מתכון ללחם כוסמין על בסיס מחמצת | לחם כוסמין
מתכון ללחם כוסמין על בסיס מחמצת | לחם כוסמין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון ללחם שיפון ביתי קל ופשוט להכנה
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 5 שעות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 5 שעות
מרכיבים
  • 300 גרם קמח כוסמין 2 כוסות
  • 2 כוסות מחמצת
  • 1/4 כוס פשתן טחון
  • 1/4 כוס שומשום טחון
  • 1 כוס מים פושרים במידה והבצק מרגיש קשה יש להוסיף יותר
  • 1/4-1/2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
מנות: כיכר
Units:
הוראות
  1. מכניסים את כל המרכיבים הרשומים פרט למים למיקסר.
  2. מפעילים את המיקסר על מצב ערבוב ומתחילים לערבב.
  3. לאחר 2-3 דקות ערבוב מוסיפים את המים. היות ואנחנו מוסיפים 2 כוסות של מחמצת לתערובת יש להזהר לא להגזים עם המים.
  4. לשים את הבצק במשך כ 15 דקות (במיקסר) ולאחר מכן מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון למשך 6 שעות
    לשים את הבצק במשך כ 15 דקות (במיקסר)  ולאחר מכן מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון למשך 6 שעות
  5. מחממים את התנור ל230 מעלות.
  6. מברישים את הלחם במים עם מלח ושמים לתנור למשך 30 דקות.
  7. במידה והלחם לא מוכן לאחר זמן זה נותנים לו עוד 10 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
  8. לאחר שהלחם מוכן, ניתן ללחם להתקרר.
הערות למתכון

מתכון למחמצת ניתן למצוא בקישור זה 

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/groups/matkonimbriim/ 

שתף את המתכון

תגובה

תגובות

אודות אנדרי

קצת על עצמי ועל האתר שהגעתם אליו. שמי אנדרי פלטונוב, בן 33 , נשוי לאילנה, אבא לתאומים עמית ומיקה, בעלים גאה של כלב פג מדהים העונה לשם באגסי. אנחנו מתגוררים בבאר יעקוב (כן, כן יש מקום כזה והוא נמצא במשולש שבין נס צוינה רחובות ראשון לציון).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *