יום שישי , פברואר 23 2018
בית / Recipe / לחם מקמח מלא| מתכון ללחם מקמח מלא

לחם מקמח מלא| מתכון ללחם מקמח מלא

מתכון לחם זה נכין על בסיס מחמצת. מתכון למחמצת ניתן למצוא בקישור זה.

לחם לא דורש הרבה השקעה – רק סבלנות.

מתכוני לחם נוספים ניתן למצוא בקישור זה

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/groups/matkonimbriim/

לחם מקמח מלא| מתכון ללחם מקמח מלא
לחם מקמח מלא| מתכון ללחם מקמח מלא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון ללחם שיפון ביתי קל ופשוט להכנה
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 5 שעות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 5 שעות
לחם מקמח מלא| מתכון ללחם מקמח מלא
לחם מקמח מלא| מתכון ללחם מקמח מלא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון ללחם שיפון ביתי קל ופשוט להכנה
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 5 שעות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 5 שעות
מרכיבים
  • 350 גרם קמח מלא 2.5 כוסות
  • 110 גרם קמח שיפון חצי כוס
  • 1/4 כוס פשתן טחון
  • 1 כף סילן תמרים
  • 700-900 מ"ל מים פושרים
  • 1/4-1/2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 15 יחידות אגוזים שבורים
מנות: כיכר
Units:
הוראות
  1. מכניסים את כל המרכיבים הרשומים פרט למים למיקסר.
  2. מפעילים את המיקסר על מצב ערבוב ומתחילים לערבב.
  3. לאחר 2-3 דקות ערבוב מוסיפים את המים. בשונה ממתכון הקודם שלא צרך הרבה מים, קמח שיפון דרש הרבה מים ולכן הכמות שהוספתי הינה כ 900 גרם. יש להוסיף את המים עד לקבלת בצק רטוב ולח.
  4. לשים את הבצק במשך כ 15 דקות (במיקסר) ולאחר מכן מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון למשך 6 שעות
    לשים את הבצק במשך כ 15 דקות (במיקסר)  ולאחר מכן מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון למשך 6 שעות
  5. לאחר ההתפחה מוציאים את הבצק ומכינים כדור. מכסים את בצק שזה עתה הכנו בניילון נצמד מרוח בשמן ונותינים לבצק לתפוח עוד כשעה.
    לאחר ההתפחה מוציאים את הבצק ומכינים כדור. מכסים את בצק שזה עתה הכנו בניילון נצמד מרוח בשמן ונותינים לבצק לתפוח עוד כשעה.
  6. מחממים את התנור ל230 מעלות.
  7. מברישים את הלחם במים עם מלח ושמים לתנור למשך 30 דקות.
  8. במידה והלחם לא מוכן לאחר זמן זה נותנים לו עוד 10 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
  9. לאחר שהלחם מוכן, ניתן ללחם להתקרר.
שתף את המתכון

תגובה

תגובות

אודות אנדרי

קצת על עצמי ועל האתר שהגעתם אליו. שמי אנדרי פלטונוב, בן 33 , נשוי לאילנה, אבא לתאומים עמית ומיקה, בעלים גאה של כלב פג מדהים העונה לשם באגסי. אנחנו מתגוררים בבאר יעקוב (כן, כן יש מקום כזה והוא נמצא במשולש שבין נס צוינה רחובות ראשון לציון).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *