יום שישי , פברואר 23 2018
בית / Recipe / מתכון למחמצת | הכנת מחמצת | מחמצת שאור

מתכון למחמצת | הכנת מחמצת | מחמצת שאור

מה זה מחמצת ומה זה לחם מחמצת?

מחמצת זה הטמגוצ'י של האוכל.

הכנת לחמים מתחלקת לשניים: לחמים שהוכנו על שמרים ולחמים שהוכנו על מחמצת.

לחמים שהוכנו על מחמצת מקבלים טעם חמצמץ מיוחד. נבגים של שמרי-בר הנמצאים בקמח באופן טבעי מתסיסים את העיסה.

לפניכם מתכון למחמצת שהכנתי (המחמצת עדיין חיה)

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/groups/matkonimbriim/

מתכונים נוספים של מרקים ניתן למצוא פה : מתכוני מרקים  

 

מתכון למחמצת | הכנת מחמצת | מחמצת שאור
מתכון למחמצת | הכנת מחמצת | מחמצת שאור
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון למחמצת מקמח מלא או שאור. מחמצת יוצאת מעולה ולחמים יוצאים מאוד טעימים.
מנות זמן הכנה
1 מנה 5 דקות
זמן המתנה
6 ימים
מנות זמן הכנה
1 מנה 5 דקות
זמן המתנה
6 ימים
מתכון למחמצת | הכנת מחמצת | מחמצת שאור
מתכון למחמצת | הכנת מחמצת | מחמצת שאור
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון למחמצת מקמח מלא או שאור. מחמצת יוצאת מעולה ולחמים יוצאים מאוד טעימים.
מנות זמן הכנה
1 מנה 5 דקות
זמן המתנה
6 ימים
מנות זמן הכנה
1 מנה 5 דקות
זמן המתנה
6 ימים
מרכיבים
  • 6 כוס קמח מלא
  • 6 כוס מים
מנות: מנה
Units:
הוראות
  1. תהליך הכנת מחמצת מתחלקת על פני 5 ימים.
  2. ביום ראשון נשפוך לכלי פלסטיק או צנצנת, כוס קמח ושלושת רבעי מים.
  3. נערבב את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר ערבוב של התערובת נשים אותה על השיש למשך יום שלם. (חשוב לשמור על טמפרטורת החדר).
  4. בכל אחד מהימים ההבאים נבצע את אותה פעולה.
  5. ביום שלישי אנחנו צפויים להתחיל לראות בועות קטנות וריח חמצמץ, במידה ואין בועות סימן שהמחמצת לא תפסה. יש להתחיל מחדש.
  6. ביום חמישי ניתן להתחיל להשתמש במחמצת.
    ביום חמישי ניתן להתחיל להשתמש במחמצת.
  7. עד כה שלב ההכנה, היות ואנחנו לא רוצים להכין לפני כל הכנה של הלחם מחמצת חדשה, אנחנו צריכים לשמר את המחצת שיצרנו.איך עושים זאת: השיטיה הראשונה היא להשאיר את המחמצת שלנו בחיים, באירופה יש מחמצות שחיות עשרות שנים. יש להאכיל את המחמצת פעם-פעמיים בשבוע בכמויות שוות של קמח ומים. השיטה השניה לשימור מחמצת היא על ידי שמירה של חלק מהבצק במצד ולהעביר את הבצק בכל פעם. בתאבון:)
הערות למתכון

המחמצת שהכנתי בחודש ינואר עדיין חיה וממשיכה להתחזק עם כל  שבוע הטעם שלה נהיה יותר טוב

שתף את המתכון

תגובה

תגובות

אודות אנדרי

קצת על עצמי ועל האתר שהגעתם אליו. שמי אנדרי פלטונוב, בן 33 , נשוי לאילנה, אבא לתאומים עמית ומיקה, בעלים גאה של כלב פג מדהים העונה לשם באגסי. אנחנו מתגוררים בבאר יעקוב (כן, כן יש מקום כזה והוא נמצא במשולש שבין נס צוינה רחובות ראשון לציון).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *