יום שישי , פברואר 23 2018
בית / Recipe / מתכון לסמבוסק | מאפה בשר | מאפה פיטריות

מתכון לסמבוסק | מאפה בשר | מאפה פיטריות

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/groups/matkonimbriim/

מתכונים נוספים של מרקים ניתן למצוא פה : מתכוני מרקים  

 

מתכון לסמבוסק | מאפה בשר | מאפה פיטריות
מתכון לסמבוסק | מאפה בשר | מאפה פיטריות
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון לסמבוסק קל להכנה
מנות זמן הכנה
15 מאפים 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
15 מאפים 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 60 דקות
מתכון לסמבוסק | מאפה בשר | מאפה פיטריות
מתכון לסמבוסק | מאפה בשר | מאפה פיטריות
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון לסמבוסק קל להכנה
מנות זמן הכנה
15 מאפים 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
15 מאפים 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 60 דקות
מרכיבים
מרכיבים לבצק לסמבוסק
  • 1 קילוגרם קמח לבן
  • 50 גרם שמרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1.5 כפות סילן תמרים
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוס מים
מרכיבים לסמבוסק פיטריות
  • 2 סלסלאות פיטריות
  • 1 כף אבקת מרק
  • 2 יחידות בצל
  • 1 כף שמן זית
מרכיבים לסמבוסק בשר
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1 יחידות בצל
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1/4 צרור כוסברה
ציפוי
  • 1 יחידה ביצה
מנות: מאפים
Units:
הוראות
הכנה של בצק
  1. נערבב את כל המרכיבים במיקסר במשך כ-10 דקות. נשתמש בוו לישה לצורך כך. איך יודעים אם הבצק מוכן? הבצק צריך להיות לא דביק ומלופף על הוו לישה.
  1. נתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלה של הגודל.
  2. לאחר התפחה נחלק את הבצק לכדורים קטנים. גודל כדור הינו גודל של הבצק שנרודד בשלב יותר מאוחר. נתפיח את הבצק 20 דקות.
    לאחר התפחה נחלק את הבצק לכדורים קטנים. גודל כדור הינו גודל של הבצק שנרודד בשלב יותר מאוחר. נתפיח את הבצק 20 דקות.
הכנה של סמבוסק בשר
  1. נטגן את הבצל עד שהוא נהיה שקוף
  2. נקרר את הבצל
  3. נעביר לקערה בצל, בשר ותבלינים. נערבב את כל המרכיבים.
  4. נרדד בצק לעובי חצי סנטימטר.
    נרדד בצק לעובי חצי סנטימטר.
  5. נוסיף מילוי.
    נוסיף מילוי.
  6. נסגור את המאפה.
    נסגור את המאפה.
  7. נבריש את המאפה בביצה טרופה.
  8. אפיה משתנה בין תנור לתנור. את הסמבוסק שלי הכנתי על אבן אפיה שחוממה מראש ל220 מעלות. זמן אפיה שלי היה כ-15-20 דקות. בתנור רגיל יש לאפות את המאפה בחום 180-200 מעלות במשך 30-45 דקות. ניתן להוציא מאפה אחד ולפרוס לשניים ולראות שהבשר מוכן.
    אפיה משתנה בין תנור לתנור. את הסמבוסק שלי הכנתי על אבן אפיה שחוממה מראש ל220 מעלות. זמן אפיה שלי היה כ-15-20 דקות. 
בתנור רגיל יש לאפות את המאפה בחום 180-200 מעלות במשך 30-45 דקות. ניתן להוציא מאפה אחד ולפרוס לשניים ולראות שהבשר מוכן.
הכנה של סמבוסק פיטריות
  1. נטגן את הבצל עד שהוא נהיה שקוף
  2. נחתוך את הפיטריות
    נחתוך את הפיטריות
  3. נוסיף את הפיטריות לבצל בשלב 1.
  4. נוסיף 1/4 כוס מים ואבקת מרק פיטריות.
  5. נבשל על האש במשך 20 דקות (עד לספיגה מלאה של נוזלים)
    נבשל על האש במשך 20 דקות (עד לספיגה מלאה של נוזלים)
  6. נרדד בצק לעובי חצי סנטימטר.
    נרדד בצק לעובי חצי סנטימטר.
  7. נוסיף מילוי
    נוסיף מילוי
  8. נסגור לצורה של מאפה
    נסגור לצורה של מאפה
  9. נבריש את המאפה בביצה טרופה
  10. נאפה בחום גבוה (230 מעלות) למשך 20 דקות או 10 דקות על אבן אפיה. תאבון
שתף את המתכון

תגובה

תגובות

אודות אנדרי

קצת על עצמי ועל האתר שהגעתם אליו. שמי אנדרי פלטונוב, בן 33 , נשוי לאילנה, אבא לתאומים עמית ומיקה, בעלים גאה של כלב פג מדהים העונה לשם באגסי. אנחנו מתגוררים בבאר יעקוב (כן, כן יש מקום כזה והוא נמצא במשולש שבין נס צוינה רחובות ראשון לציון).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *