יום שישי , פברואר 23 2018
בית / Recipe / מתכון לפלפל ממולא

מתכון לפלפל ממולא

יום שישי הגיע ואיתו הרצון לבשל ארוחה טובה.

היום אנחנו נכין פלפל ממולא עם בשר (גרסה צמחונית תעלה בהמשך).

יש הטוענים כי המנה הזאת קשה להכנה, במתכון הבא אני אנסה לפשט את המתכון ולהסביר איך להכין פלפל ממולא טעים, בדומה למתכונים הקודמים אני ממשיך להעלות את התמונות לאתר יחד עם המתכון.

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/groups/matkonimbriim

מתכון לפלפל ממולא
מתכון לפלפל ממולא
Votes: 3
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון לפלפל ממולא בבשר ואורז מאוד טעים. קל להכנה עשיר בטעם. על מנת להכין פלפל ממולא בבשר נצטרך את המרכיבים הבאים: פלפל, כוסברה,כמון,בשר עוף טחון, בשר בקר טחו
מנות זמן הכנה
6 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 0
מנות זמן הכנה
6 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 0
מתכון לפלפל ממולא
מתכון לפלפל ממולא
Votes: 3
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון לפלפל ממולא בבשר ואורז מאוד טעים. קל להכנה עשיר בטעם. על מנת להכין פלפל ממולא בבשר נצטרך את המרכיבים הבאים: פלפל, כוסברה,כמון,בשר עוף טחון, בשר בקר טחו
מנות זמן הכנה
6 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 0
מנות זמן הכנה
6 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
60 דקות 0
מרכיבים
מצרכים להכנת מילוי לפלפל
  • 3/4 כוס אורז עגול אפשר גם להשתמש באורז בסמטי
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם בשר עוף טחון
  • 2 יחידות בצל בצל גדול
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 8 שיניים שום
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
  • 8 יחידות פלפל אפשר להשמש בפלפלים בכמה צבעים
מצרכים לרוטב
  • 3 יחידות עגבניות בשלות
  • 2 פחיות עגניות קלופות שימורים
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה
מנות:
Units:
הוראות
הכנות כלליות
  1. משרים את האורז במים -כשעה וחצי.
  2. חותכים את הבצל לקוביות.
    חותכים את הבצל לקוביות.
  3. חותכים את השום לחתיכות קטנות, אני אישית אוהב להשתמש בכלי מתאים לזה (ניתן לראות בתמונה)
    חותכים את השום לחתיכות קטנות, אני אישית אוהב להשתמש בכלי מתאים לזה (ניתן לראות בתמונה)
  4. טוחנים את העגבניות בבלנד ביחד עם השימורים- עד לקבלה של נוזל אחיד.
    טוחנים את העגבניות בבלנד ביחד עם השימורים- עד לקבלה של נוזל אחיד.
  5. חותכים את הפטרוזיליה/כוסברה
    חותכים את הפטרוזיליה/כוסברה
  6. מחממים סיר/מחבט עם שמן
    מחממים סיר/מחבט עם שמן
הכנה של מילוי
  1. מתחילים מטיגון של בצל, מטגנים כ -10 דקות.
    מתחילים מטיגון של בצל, מטגנים כ -10 דקות.
  2. מוסיפים שום, פטרוזיליה,כוסברה – מטגנים כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את האורז והתבלינים ומוסיפים רבע כוס מים. מבשלים כ- 5-10 דקות דקות
    מוסיפים את האורז והתבלינים ומוסיפים רבע כוס מים. מבשלים כ- 5-10 דקות דקות
  4. מקלפים את הפלפלים ומורידים להם את הראש (יש להשאיר את הראש להמשך)
    מקלפים את הפלפלים ומורידים להם את הראש (יש להשאיר את הראש להמשך)
  5. לאחר מכן ממלאים אותם באורז עם בשר. מסדרים יפה ומתחילים להכין מילוי.
    לאחר מכן ממלאים אותם באורז עם בשר. מסדרים יפה ומתחילים להכין מילוי.
  6. במידה ונשאר חלק מהמילוי ניתן להשאיר את זה לרוטב.
הכנה של הרוטב
  1. מטגנים את הבצל מספר דקות
  2. מוסיפים שום, פטרוזיליה ומטגנים עוד מספר דקות.
  3. מוסיפים עגבניות טחונות ותיבול
  4. מביאים לרתיחה, לאחר רתיחה מכבים את האש ומעבירים את הפלפלים אל תוך הרוטב. יש לסדר אותם צמוד אחד לשני ולהשקות כל פלפל ב-שלוש כפות של רוטב. שמים את הכובעים ומחזירים לבישול. יש לבשל כחצי שעה.
    מביאים לרתיחה, לאחר רתיחה מכבים את האש ומעבירים את הפלפלים אל תוך הרוטב. יש לסדר אותם צמוד אחד לשני ולהשקות כל פלפל ב-שלוש כפות של רוטב. שמים את הכובעים ומחזירים לבישול. יש לבשל כחצי שעה.
  5. מחממים את התנור על 180-200 מעלות, מעבירים את התנור למצב גריל ומעבירים את הסיר כפי שהוא לתנור למשך 30 דקות.
הערות למתכון

אשמח לשמוע איך יצא ותמונות שלכם  וכמובן מתכונים נוספים או שיפורים

שתף את המתכון

תגובה

תגובות

אודות אנדרי

קצת על עצמי ועל האתר שהגעתם אליו. שמי אנדרי פלטונוב, בן 33 , נשוי לאילנה, אבא לתאומים עמית ומיקה, בעלים גאה של כלב פג מדהים העונה לשם באגסי. אנחנו מתגוררים בבאר יעקוב (כן, כן יש מקום כזה והוא נמצא במשולש שבין נס צוינה רחובות ראשון לציון).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *