יום שישי , פברואר 23 2018
בית / Recipe / מתכון לשקשוקה טעימה

מתכון לשקשוקה טעימה

לאחר מספר רב של מתכונים והרבה ניסיונות מצאתי את המתכון המושלם לשקשוקה.

מתכון הבא הינו קל להכנה ולא דורש הרבה עבודה:

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/groups/matkonimbriim/

מתכון לשקשוקה טעימה
מתכון לשקשוקה טעימה
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מתכון לשקשוקה טעימה
מתכון לשקשוקה טעימה
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
מרכיבים
מצרכים הדרושים להכנת שקשוקה
  • 6 יחידוות עגבניות בשלות
  • 1 יחדיה בצל גדול
  • 1 יחידה פלפל אדום
  • 1 קופסא רוטב עגבניות שקשוקה של יכין ניתן לוותר על זה ולהוסיף עוד עגבניות
  • 1 ראש שום
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 חופן כוסברה
  • 1/4 כפית כמון ניתן להוסיף 1/2 כפית
  • 2-4 כפיות פפריקה מתוקה.
  • 2 כף שמן זית
  • 1/4 כפית כורכום
  • 6-8 יחידות ביצים
  • 1 חופן כוסברה
  • 1/4 כפית כמון ניתן להוסיף 1/2 כפית
  • 2-4 כפיות פפריקה מתוקה.
  • 2 כף שמן זית
  • 1/4 כפית כורכום
  • 6-8 ביצים
מנות:
Units:
הוראות
הכנה של תבשיל שקשוקה
  1. אני דוגל בגישה של להכין הכל מראש ולאחר מכן להתחיל בישול:
  2. נחתוך עגבניות, פלפל בחיתוך גס.
    נחתוך עגבניות, פלפל  בחיתוך גס.
  3. נחתוך בצל
    נחתוך בצל
  4. נחתוך את הפטרוזיליה ו כוסברה
    נחתוך את הפטרוזיליה ו כוסברה
  5. נחתוך את השום
    נחתוך את השום
  6. נחמם את המחבט ונשפוך לתוכה שמן זית.
  7. נטגן את הבצל כ 5 דקות עד להזהבה ונוסיף את השום לבצל. מטגנים עד לקבלה של ריח נעים של שום (כ- 2 דקות) ולאחר מכן מוסיפים פחית לש רוטב יכין, עגבניות, פלפלים מביאים לרתיחה.
    נטגן את הבצל כ 5 דקות עד להזהבה ונוסיף את השום לבצל. מטגנים עד לקבלה של ריח נעים של שום (כ- 2 דקות) ולאחר מכן מוסיפים פחית לש רוטב יכין, עגבניות, פלפלים מביאים לרתיחה.
  8. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ 5 דקות ולאחר מכן מתבלים בפפריקה, כמון, פטרוזיליה, מלח, פלפל וכורכום. לאחר תיבול, נבשל את התבשיל עוד כ 20 דקות .
  9. אני אישית דוגל בגישה של לא להרוג את האוכל ולכן כל מה שניתן לבשל במינימום זמן אני עושה את זה. בתבשילים, שקשוקה ורטבים זה נותן טעם עשיר לאוכל.
הכנה של ביצים
  1. נחרוץ בעזרת כף בישול קוביות קטנות ברוטב שקשוקה שזה עתה הכנו.
  2. בכל קוביה נשפוך ביצה אחת.
    בכל קוביה נשפוך ביצה אחת.
  3. נבשל על האש עד שכל הביתים מוכנות. (לצערי לא הספקתי לצלם את התמונה.. נגמר מהר מידי)
הערות למתכון

ניסיתי להכין את השקושקה בתנור בעבר, הביצים יוצאות קשות ופחות טעימות, לכם אני פחות ממליץ על כך.

שתף את המתכון

תגובה

תגובות

אודות אנדרי

קצת על עצמי ועל האתר שהגעתם אליו. שמי אנדרי פלטונוב, בן 33 , נשוי לאילנה, אבא לתאומים עמית ומיקה, בעלים גאה של כלב פג מדהים העונה לשם באגסי. אנחנו מתגוררים בבאר יעקוב (כן, כן יש מקום כזה והוא נמצא במשולש שבין נס צוינה רחובות ראשון לציון).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *