תובנה לגבי המטבע הבריטי

הסדרה החדשה של שטרות 10 ליש"ט, 20 ליש"ט ו-50 ליש"ט היא לא המטבע היחיד שהבנק אוף אנגליה פרסם השנה. הם גם הוציאו אצווה חדשה לגמרי של 25, 50 ו-100 פני. המטבעות החדשים הללו עשויים מתערובת מיוחדת של מתכות, מה שמקשה לזייף אותם מהישנים. המטבעות החדשים גם מעט גדולים ועבים יותר מבעבר. הפרוטה הקודמת נמשכה מהמחזור הכללי ואינה ניתנת לשימוש יותר במכונות אוטומטיות, בבתי מלון או בחניונים וכו'. משמעות הדבר היא שאינך יכול יותר להחליף ישירות אגורות ישנות לחדשות בסניף הבנק שלך; אתה צריך להחליף אותם בקבוצות של 5 או 10 בדלפקים מיוחדים. כך גם לגבי שינויים קטנים אחרים כמו חצי אגורה, שאינך יכול עוד להשתמש בהם כדי לשלם עבור דברים ישירות אלא צריך להפקיד במיכלים מיוחדים בסניף הבנק או סניף הדואר שלך.

לזכר 200 שנות המטבעה המלכותית

ב-2 במרץ 1816, המטבעה המלכותית במזרח לונדון הפיקה את מטבע הזהב הריבוני הראשון שלה כחלק מההתרחקות של הממלכה המאוחדת מתקן הכסף הישן. המטבעה המלכותית היא חברת הייצור הוותיקה בעולם שמייצרת מטבעות כבר כמעט שלוש מאות שנים. היא ייצרה מטבעות עבור בריטניה, כמו גם למדינות רבות אחרות, מאז הקמתה. המטה של המטבעה המלכותית נמצא בווסטמינסטר, לונדון, ממש ליד בתי הפרלמנט. יש לה צוות של כ-900 עובדים העובדים בחמישה מקומות נפרדים ברחבי הארץ. המטבעה המלכותית מייצרת מטבעות לא רק עבור בריטניה אלא גם עבור מספר מדינות אחרות, כולל אוסטרליה, ניו זילנד, קנדה, כמה מדינות קריביות ומדינות רבות אחרות. המטבעה המלכותית אחראית גם על ייצור מטבעות בריטיים, מטבעות הנצחה, מדליות ופריטים אחרים כמו שלולי עין, שילוט ואפילו תכשיטים. המטבעה המלכותית מציעה גם שירותי איסוף מטבעות ויש לה חנות מקוונת גדולה בה ניתן לרכוש מגוון פריטים.

ממה עשויים המטבעות החדשים?

המטבעות החדשים של 10 ליש"ט, 20 ליש"ט ו-50 ליש"ט עשויים מתערובת מיוחדת של מתכות. המתכות המשמשות במטבעות אלה כוללות פליז ניקל וסגסוגת מצופה ניקל. המטבע החדש של £5 עשוי מפלדה מצופה ניקל. המטבעות החדשים של £1 ו-2 £ עשויים מסוג מיוחד של פלסטיק הנקרא "פולימר". המטבעות החדשים של 25, 50 ו-100 פני עשויים מסוג אחר של מתכת הנקראת "סגסוגת מגנטית".

שטר חדש של 10 פאונד

השטר החדש של 10 פאונד עשוי מפלסטיק מיוחד הנקרא "נייר גרפי", שקשה יותר לזייף מנייר רגיל. הפתק החדש כולל תמונה של ציורו של האמן JMW טרנר של ספינת הקיטור "The Fighting Temeraire", הנגררת למגרש הגריטה. התמונה מתארת רגע היסטורי מכריע, שכן ספינות הקיטור היו מרכיבים מרכזיים בפיתוח התחבורה המודרנית. לפתק יש גם "ברקוד מתגלגל" שמשנה את צבעו בעת הטיית הפתק. זה נועד להפוך את ההודעה לבטוחה יותר וקשה יותר לזיוף. בחלק האחורי של הפתק מופיעה תמונה של קו הרקיע של מזרח לונדון, כולל תחנת הכוח האיקונית באטרסי, המשמשת כעת גם כמקום אמנות.

שטר חדש של 20 פאונד

השטר החדש של 20 ליש"ט הוא כחול כהה, ובו תמונות של המתמטיקאי ומדען המחשבים צ'ארלס באבאג' והמהנדס והממציא הוויקטוריאני מתיו מאריי. הוא כולל גם תמונה של ספינת הקיטור של פני, ספינת הקיטור הראשונה ששטה על מימי בריטניה. החלק הקדמי והאחורי של השטר כוללים גם "סהר ועיגול", שהוא דפוס שנועד להקשות על זיוף השטר. השטר כולל גם תמונה של "חרוזי אבוקסיס" שנעים כאשר מטים את הפתק.

שטר חדש של 50 פאונד

השטר הכחול-ירוק החדש של 50 פאונד כולל דיוקן של הסופרת והמשוררת הסקוטית ג'יין אוסטן, שנחשבת לאחת הסופרים הגדולים בכל הזמנים. הפתק כולל גם קטע מהרומן של ג'יין אוסטן "גאווה ודעה קדומה". השטר החדש של 50 פאונד נועד להיות קשה יותר לזיוף מהשטר הישן, שהיה אחד מהשטרות הבריטיים המזויפים ביותר. השטר עשוי מסוג מיוחד של פלסטיק הנקרא "נייר גרפי", שקשה יותר לזייף מנייר רגיל. לשטר יש גם מספר מאפייני אבטחה נוספים, כולל "ברקוד מתגלגל" ותמונה של "חרוזי אבוקסיס" שנעים כאשר אתה מטה את הפתק.

שטר חדש של 100 פאונד

השטר הכחול החדש של 100 ליש"ט כולל דיוקן של המדען, המהנדס והממציא הסקוטי ג'יימס וואט, שלעתים קרובות נחשב לאחת הדמויות המשפיעות ביותר בהיסטוריה התעשייתית הבריטית. על השטר מודפסת גם דוגמת "סהר ועיגול", שנועדה להקשות על זיוף השטר. השטר כולל גם תמונה של "חרוזי אבוקסיס" שנעים כאשר מטים את הפתק.

סיכום

השטרות החדשים של 10, 20 ו-50 ליש"ט ששוחררו זה עתה עשויים מנייר מיוחד וקשה יותר לזייף מהישנים. יש עליהם גם תמונות המנציחות רגעים היסטוריים בהיסטוריה הבריטית. כל זה חלק מהמאמצים של הבנק המרכזי של אנגליה להקדים את הזייפנים. גם את המטבעות החדשים של 25, 50 ו-100 פניות קשה יותר לזייף בגלל המתכות המיוחדות שמהן הם עשויים. הם גם גדולים ועבים יותר מבעבר. המטבעות החדשים הללו הם התוספות האחרונות למטבע הבריטי.